ua en ru

Отруєння в Ізмаїлі: Гройсман доручив провести санітарні заходи по всій Україні

Отруєння в Ізмаїлі: Гройсман доручив провести санітарні заходи по всій Україні Фото: Володимир Гройсман доручив вжити заходів для запобігання повторної "ізмаїльської епідемії"

Прем'єр закликає владу на місцях приділити увагу якості води і каналізації приватного сектора

В результаті масових отруєнь в Ізмаїлі Одеської області прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести санітарні заходи по всій країні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Повідомляється, що Гройсман провів нараду з в.о. глави МОЗ Володимиром Шафранським та в. о. голови Державної СЕС Святославом Протасом і підкреслив необхідність моніторингу санітарно-епідеміологічної ситуації в Ізмаїлі і запобігти повторенню подібних випадків в інших містах.


"Ситуація є тривожною з точки зору того, що будь-які зливи призводять до таких наслідків", – зазначив Гройсман.

Зокрема, територіальні підрозділи спільно з місцевою владою повинні перевірити місця водозаборів, де є ризики підтоплення, і вжити заходи, щоб попередити подібні випадки, що особливо важливо в спекотний період.

"Нам треба підійти до цього питання спільно з обласними адміністраціями, обласними радами, якщо потрібно, я дам доручення, мерами міст – вони все знають свою проблематику – подивитися, де є такі проблеми", – зазначив Гройсман.

Окремо він наголосив, що необхідно приділити увагу питанню якості води та каналізації приватного сектора. За його словами, в Україні є ще багато міст, де десятки відсотків населення користуються вигрібними ямами і не мають можливості підключитися до централізованої каналізації.

Нагадаємо, динаміка надходження хворих в Ізмаїлі скоротилася вдвічі.