ua en ru

Отруєння 13 працівників "Інтерпайп Ніко Тьюб" викликане неправильним зберіганням продуктів харчування, - прокуратура

Отруєння 13 працівників "Інтерпайп Ніко Тьюб" викликано неправильним зберіганням продуктів харчування. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, з 19 по 21 квітня 2013 р. в інфекційне відділення КУ "Нікопольська міська лікарня № 1" надійшло 13 працівників ТОВ "Інтерпайп Ніко Тьюб" з попереднім діагнозом "ентероколіт".

Проведеною Нікопольським міським управлінням ГУ Держсанепідемслужби в Дніпропетровській області перевіркою було встановлено, що працівники отруїлися через недотримання умов і термінів зберігання напівфабрикатів і продуктів, що швидко псуються, а також неякісного миття тари для транспортування готових страв підприємством ТОВ "Корпус Груп Комтек".

Нікопольським міжрайонним прокурором за даним фактом розпочато кримінальне провадження за попередньої кваліфікації злочину, передбаченого ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь").

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Нікопольською міжрайонною прокуратурою.

"Інтерпайп Ніко Тьюб" - один з п'яти промислових активів "Інтерпайпу". Завод спеціалізується на виробництві безшовних труб для нафтогазової галузі, труб спеціального призначення для машинобудування та енергетичної галузі, а також труб загального призначення для застосування в інших промислових галузях.

Читайте також: У Рівненській області госпіталізовано 11 дітей з отруєнням