ua en ru

Засуджений в Криму український активіст Балух розповів, чому вирішив розпочати голодування

Засуджений в Криму український активіст Балух розповів, чому вирішив розпочати голодування Фото: Володимир Балух (facebook.com/krym.org)

Балух повідомляє, що над ним морально знущалися

Засуджений в Криму український активіст Володимир Балух написав лист українцям, у якому розповів, чому вирішив розпочати голодування, а також про те, як йому доводиться терпіти фізичні та моральні знущання з боку співробітників кримського СІЗО. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

За його словами, він жодного разу за весь час перебування в полоні не вживав тюремної "баланди" і добровільно не зробить цього за жодних обставин.

"14 березня цього року, коли черговий наскрізь брехливий вирок у сфабрикованій проти мене справі набув "чинності", я прийняв рішення оголосити протестне голодування, як вияв свого особистого презирства до окупаційного режиму і їхніх жалких потуг будь що позбавити свободи всіх незгодних з їх ординсько-феесбешною "ідеологією" людиноненависті", - написав Балух.

Засуджений в Криму український активіст Балух розповів, чому вирішив розпочати голодуванняЗасуджений в Криму український активіст Балух розповів, чому вирішив розпочати голодування

Фото: лист Балуха (crimeahrg.org)

Балух повідомляє, що над ним морально знущалися, вкрали особисті речі і били працівники СІЗО. На його прохання його перевели в окрему камеру.

"І провокації, і моральний тиск з метою дискредитувати мене і мій протест з тих пір тільки посилилися", - зазначає Балух.

У своєму зверненні український активіст Володимир Балух повідомляє, чому він вирішив розпочати голодування, а також про те, як йому...

Опубліковано Crimean Human Rights Group 15 травня 2018 р.

Нагадаємо, сьогодні, 15 травня, в окупованому Криму допитали свідків у справі Балуха.