ua en ru

Від засудженого за вбивство Політковської вимагають назвати замовником Березовського

Від засудженого за вбивство Політковської вимагають назвати замовником Березовського Фото: засуджений Сергій Хаджікурбанов

Адвокат вважає, що засудженого відвідали співробітники ФСБ

Від засудженого у справі про вбивство журналістки Анни Політковської Сергія Хаджикурбанова зажадали назвати замовником злочину загиблого бізнесмена Бориса Березовського. Про це розповів адвокат засудженого Андрій Віканов, повідомляє "Медиазона".

Хаджикурбанов повідомив своєму захиснику, що певні "співробітники", які не представилися і не показали посвідчень, близько місяця тому вимагали дати свідчення проти Березовського. На думку адвоката, колонію, де утримується Хаджикурбанов, відвідали співробітники Федеральної служби безпеки Росії.

"Просять з Москви свідчення на Березовського, Хож-Ахмед Нухаєва, Гайтукаєва. Що їм замовив Березовський вбити Політковську", - записав Віканов слова свого підзахисного.

Нагадаємо, Сергія Хаджикурбанова визнали одним з організаторів вбивства журналістки "Нової газети" Анни Політковської, здійсненого у 2006 році. Він був засуджений на 20 років колонії суворого режиму у 2014 році.

Довічні терміни отримали кримінальний авторитет Лом-Алі Гайтукаєв як організатор злочину і кілер Рустам Махмудов. Братів Ібрагіма і Джабраїла Махмудова як співучасників засудили на 12 і 13,5 років колонії відповідно. Фігурант справи Дмитро Павлюченков, засуджений до 11 років позбавлення волі, назвав замовниками злочину Бориса Березовського і чеченського сепаратиста Ахмеда Закаєва.