ua en ru

Основні звільнення на ПАТ ім.Фрунзе були зроблені під час керівництва Лук'яненко, - Цимбал

Основні звільнення на ПАТ ім.Фрунзе були зроблені під час керівництва президента ПАТ "Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе" Володимира Лук'яненка. Про це повідомив в ефірі телекомпанії РТС гендиректор підприємства Олексій Цимбал.

"У виступі Лук'яненко прозвучала фраза, що з підприємства звільнено 5000 людей. Але хочу уточнити, що звільнено вони були саме під час керівництва Володимира Матвійовича. Починаючи з 2000 р. і аж до 2007 р., коли Лук'яненко керував НВО ім. Фрунзе із заводу пішли понад 5,3 тис. працівників. Тим більше що й подальші скорочення, останнє з яких було безпосередньо перед моїм приходом на підприємство, в 2011 р., були узгоджені, в тому числі і представниками Лук'яненко в наглядовій раді, а також підтримані профспілковим лідером тих часів Віталієм Біловодським", - підкреслив Цимбал.

За словами гендиректора, після цього ніяких значних скорочень на підприємстві не було. "У нас великі виробничі плани, і хороші фахівці - на вагу золота. Інше питання - оптимізація неефективних ланок виробництва. В даний час мова йде про дві ділянки із загальною кількістю працюючих не більше 160 людей. Зараз близько 60 з них переходять на роботу в інші цеху, решті також будуть запропоновані варіанти працевлаштування в межах заводу. На підприємстві працює власний центр навчання персоналу.