Основні райони Швейцарії, де нерезиденти можуть купити нерухомість

В даний час поблизу швейцарської столиці не громадяни країни дуже складно купити житлову нерухомість. У країні діє закон Лекса Колера, прийнятий в 1983 році з метою обмежити купівлю земельних ділянок і житлової нерухомості нерезидентами Швейцарії.

В даний час поблизу швейцарської столиці не громадяни країни дуже складно купити житлову нерухомість. У країні діє закон Лекса Колера, прийнятий в 1983 році з метою обмежити купівлю земельних ділянок і житлової нерухомості нерезидентами Швейцарії. За словами експертів компанії VZgroup www.vzgroup.ru, під дію закону потрапляють «особи, які живуть за кордоном» або «нерезиденти». До них відносяться громадяни країн Євросоюзу та інших держав, які постійно мешкають поза Швейцарії і не мають посвідки на проживання.

Обмеження введені, щоб запобігти спекуляції на ринку нерухомості. Перший сплеск зростання цін на житлові виник в 80-і роки минулого століття, коли арабські шейхи стали скуповувати нерухомість для перепродажу. Зростання попиту, природно, спровокував підвищення цін. Швейцарська влада законодавчо обмежили продаж житла нерезидентам. Заборона діє у всіх кантонах країни. Хоча в країні є ряд регіонів, де нерезиденти можуть купити нерухомість для відпочинку, якщо виконуються наступні умови:

будинок оформлений на фізичну особу;

житлова площа об'єкта нерухомості становить до 200 кв. м;

площа земельної ділянки не перевищує 1000 кв. м.

Отже, в яких регіонах нерезиденту доступна нерухомість Швейцарії, і які з них вважаються найпривабливішими? Звичайно, з точки зору покупця це насамперед справа смаку.

Одним хочеться жити поблизу гірськолижного курорту, іншим - у гірського озера, третім - ближче до міської інфраструктури. На даний момент найкращими для відпочинку вважаються об'єкти нерухомості, які:

знаходяться не далі, ніж в одному годині їзди від швейцарських міжнародних аеропортів міст Цюріх, Женева і Лугано;

розташовані біля Цюріха або в німецькій частині країни.

У Цюріху майже не буває пропозицій про продаж нерухомості для відпочинку, яку може купити нерезидент. Тим більше складно знайти будинок, який знаходився б в годині їзди від столиці і в мальовничій місцевості біля озера. Хоча саме такі пропозиції викликають найбільший інтерес росіян, які хочуть купити нерухомість в Швейцарії. А тепер зупинимося детальніше на прилеглих до Цюриху регіонах, де нерезиденту дозволяється купити нерухомість «для відпочинку», як це прописано в законі.

кантон Швіц

Регіон називають величної Рів'єрою північних Альп. Тут панує особлива атмосфера затишних курортних містечок, розташованих на берегах озер Чотирьох Кантонів, Цугского і Цюріхського. Через кантон Швіц з Цюріха проходить автомагістраль, яка веде в Альпи. У кантоні багато гірськолижних курортів. Наприклад, Моршах (2 тис. М над рівнем моря). З його трас відкриваються розкішні види на озеро Чотирьох Кантонів і гори. Курорт Моршах також славиться гольф-клубом і відмінним велнес-центром Swiss Holiday Park.

озеро Валенза

Озеро знаходиться в 45 хвилинах їзди від Цюріха. Потягом сюди можна добратися за 50 хв. Поблизу багато гірськолижних курортів, а місцевість навколо озера просто чарує красою пейзажів. Відпочинок тут насичене приємними заняттями: екскурсіями в гори і прогулянками вздовж озера, катанням на гірських лижах і водними розвагами. До відомих лижних центрів доведеться їхати 20-25 хвилин на автомобілі, але отримані емоції виправдають такі витрати часу. Якщо ж все набридне, то завжди можна проїхати в сусідній кантон Граубюнден, де збереглися місця з красивою незайманою природою.