ua en ru

В ОРДО понад 230 людей отруїлися водою, - представник омбудсмена

В ОРДО понад 230 людей отруїлися водою, - представник омбудсмена Ілюстративне фото: лікарня (УНІАН)

Окупаційна "влада" докладає максимум зусиль, щоб замовчати випадки гострої кишкової інфекції

На окупованій території Донецької області з 5 по 12 жовтня до лікарень звернулися понад 230 людей, що отруїлися водопровідною водою. Про це повідомив представник уповноваженого з прав людини у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський, передає РБК-Україна з посиланням на його Facebook.

Люди, в основному діти до 17 років, скаржилися на високу температуру, нудоту і розлад шлунку.

Також, зі слів Лисянського, підтвердилася інформація про масове отруєння водопровідною водою понад 104 учнів військового ліцею Донецька.

Він додав, що після розголосу в ЗМІ наслідків отруєння водою жителів Макіївки, окупаційна "влада" докладає максимум зусиль, щоб замовчати випадки гострої кишкової інфекції в ліцеї, побоюючись масових заворушень.

"До нас надійшли скарги на якість водопровідної води від мешканців Докучаєвська. За їхніми словами, вода має стійкий запах цвілі або дусту. З оприлюднених 11 жовтня в "ДНР" результатів аналізів водопровідної води очевидно, що є відхилення і за хімічними, і за мікробіологічними показниками. Але чи можна вірити цим результатами?!" - зазначив представник омбудсмена.

О СИТУАЦИИ С ОТРАВЛЕНИЕМ ВОДОЙ В ОРДО («ДНР»). На подконтрольной НВФ территории Донецкой области возросло число...

Опубліковано Павлом Лисянским Субота, 13 жовтня 2018 р.

В Україні наполягають на незалежній експертизі водопровідної води "ДНР" за сприяння міжнародних гуманітарних організацій.

Нагадаємо, у вересні стало відомо про масове отруєння водопровідною водою в окупованій Макіївці (Донецька область), постраждали щонайменше 117 осіб.