ua en ru

Опубліковано повне відео смертельної погоні в Києві

Опубліковано повне відео смертельної погоні в Києві Фото: Антон Геращенко

Відео зроблено з нагрудної камери патрульного Сергія Олійника

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко опублікував у Facebook повне відео смертельної погоні в Києві, яка сталася в ніч на 7 лютого. Відео зроблено з нагрудної камери патрульного Сергія Олійника, якого звинувачують у вбивстві пасажира BMW.

"На повному відео видно, що патрульний С. Олійник почав застосовувати зброю стріляючи по задньому лівому колесі BMW і розстріляв всю обойму по колесу. За це його можна звинуватити в тому, що він не вміє влучно стріляти вночі по колесам машини, що рухається на позамежній швидкості зі своєї машини, що рухається", - зазначив Геращенко.

Також на відео чутно, як патрульний Олійник повідомляє черговому про всі свої дії щодо застосування вогнепальної зброї, так як це і передбачають посадові інструкції.

"На відео видно, що ні про яке планування умисного вбивства водія і пасажирів BMW і мови бути не може. А спроби прокуратури видати окремі фрази негативного характеру, сказані на адресу водія і пасажирів BMW Олійником через мотив і доказ умислу на вбивство - повна маячня і, навпаки, є доказом виконання замовлення з дискредитації поліції", - сказав Геращенко.

Також Геращенко заявив, що звинувачувати Олійника можна у вбивстві з необережності, але ніяк не в намірі вчинити умисне вбивство всіх чотирьох пасажирів і водія BMW.

"Підводячи підсумки, можу з впевненістю сказати, що патрульного С.Олійника можна звинувачувати в чому завгодно - невміння точно стріляти на швидкості в 150 км/год по рухомій машині, в перевищенні службових повноважень, у вбивстві з необережності, але ніяк не в намірі вчинити умисне вбивство всіх чотирьох пасажирів і водія "BMW", - сказав Геращенко.

Сегодня в 15:30 в информационном агенстве "Интерфакс" состоится пресс-конференция адвокатов патрульного Сергея Олийника,...

Опубликовано Антоном Геращенко 22 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора у Києві пройшов мітинг на підтримку поліцейського Сергія Олійника.