ua en ru

Опубліковано прогноз надзвичайних ситуацій в Україні в травні

Опубліковано прогноз надзвичайних ситуацій в Україні в травні Фото: ДСНС

ДСНС публікує прогноз надзвичайних ситуацій в Україні на наступний місяць

Державна служба з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС) прогнозує, що в травні в Україні очікується найвищий ризик виникнення пожеж, вибухів і НС на транспорті. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"За геологічними надзвичайними ситуаціями, то в травні поточного року ймовірність їх виникнення, особливо зсувів, існує в західних регіонах країни, а також на зсувонебезпечних ділянках в зонах впливу водосховищ Дніпровського каскаду та міських агломерацій Вінницької, Донецької, Луганської, Одеської, Сумської, Хмельницької, Чернівецької , Чернігівської і Черкаської областей, а також підтоплення у східних та південних областях", - повідомляє ДСНС

У травні 2017 року зберігається висока ймовірність випадків отруєння людей, особливо харчових, гострих кишкових інфекцій і збільшення інфекційних захворювань, насамперед, сальмонельозу та гепатиту-А, в багатьох регіонах України.

За статистичними даними, найбільший ризик виникнення НС медико-біологічного характеру прогнозований у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській та Рівненській областях.

Загальна кількість надзвичайних ситуацій природного характеру в травні 2017 році очікується на рівні 3-7 випадків. Найбільший ризик виникнення НС природного характеру рятувальники прогнозують у Закарпатській, Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Київській, Полтавській, Вінницькій, Дніпропетровській, Харківській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Кількість НС техногенного характеру у травні 2017 року очікується в межах 4 - 8 випадків.

"Найбільш високими в травні 2017 року очікуються ризики виникнення НС, пов'язаних з пожежами, вибухами (у тому числі на вугільних шахтах) та НС унаслідок аварій на транспорті", - підсумували в ДСНС.

Нагадаємо, до кінця доби 24 квітня в Києві в Київській області очікуються сильні пориви вітру. Про це попереджає ДСНС.