ua en ru

Опитування: Третина респондентів РБК-Україна очікує, що більшість у новому парламенті сформує "Батьківщина" і партія "Удар"

Третина респондентів РБК-Україна очікує, що більшість у новому парламенті сформує "Батьківщина" і партія "Удар". Таку відповідь в рамках опитування дали 218 осіб або 36% опитаних.

У той же час, 100 чоловік або 17% респондентів вважає, що більшість сформує Партія регіонів (ПР) за рахунок самовисуванців і "тушок".

70 чоловік або 12% респондентів припускає, що більшість у новому парламенті сформує коаліція ПР і КПУ.

66 осіб (11%) вважає, що говорити про конфігурацію політсил у Верховній Раді нового скликання можна буде виходячи з того, чи пройдуть ВО "Свобода" та партія "Україна-Вперед!" в парламент.

46 осіб або 8% респондентів вважає, що ситуація в парламенті після виборів не зміниться, а 44 людини або 8% опитаних думає, що вибори будуть визнані недійсними.

35 осіб або 6% респондентів оцінює, що вирішальна роль буде за мажоритарниками.

Опитування: Третина респондентів РБК-Україна очікує, що більшість у новому парламенті сформує "Батьківщина" і партія "Удар"

Читайте також: Дві третини респондентів РБК-Україна вважають, що веб-камери на дільницях не допоможуть дотримати прозорість голосування

Нагадаємо, вибори до парламенту України 28 жовтня 2012 р. пройдуть за змішаною системою. 225 депутатів оберуть за партійними списками і стільки ж за мажоритарною системою в одномандатних округах. Зараз у боротьбі за депутатські крісла беруть участь більше 5 тис. кандидатів. Для проходження до Верховної Ради партії повинні подолати 5% бар'єр. За даними останніх соціологічних опитувань, шанси на це у Партії регіонів, партії "Батьківщина", партії "Удар" і Комуністичної партії, а рейтинги "Свободи" і партії "Україна - вперед!" оцінюються як "прикордонні".