ua en ru

Опитування: 46% росіян вважають "пряму лінію" Путіна "показухою"

Опитування: 46% росіян вважають "пряму лінію" Путіна "показухою" Президент Росії Володимир Путін

Близько 46% громадян Росії вважають "пряму лінію" Президента РФ Володимира Путіна "показухою". Про це свідчать дані опитування, проведеного фондом "Громадська думка" (ФОМ), передає "Комерсант".

Згідно з опитуванням, питання про добробут громадян хотіли б поставити Путіну 15% росіян. Їх, зокрема, цікавили теми "боротьби із зростанням цін", "підвищення зарплат", а також "можливості поліпшення життя людей в цілому". Ще 10% запитали б Президента РФ про соціальні виплати і пільги, 4% - про економічні проблеми, по 3% - про боротьбу з корупцією, про боротьбу з безробіттям, житловими проблемами, про проблеми ЖКГ і про охорону здоров'я. 1% респондентів бажали висловити Путіну "слова підтримки і схвалення його роботи". При цьому 46% взагалі не хотіли ставити йому питання, тому що "все одно на все він не встигне відповісти". Пряма лінія, на їх думку, "це все показуха", "нічого в кращу сторону не зміниться". Експерти пояснюють це "втомою" росіян від формату "прямої лінії".

Близько 72% росіян, опитаних ФОМ, були в курсі, що 16 квітня Путін проведе "пряму лінію". Більше за інших про це були поінформовані росіяни старше 60 років (86% у цій віковій групі). Дивитися спілкування Президента з населенням планували 59%, частіше за інших про це заявляли знову ж таки літні люди (81% серед них). Чверть стверджували, що не будуть дивитися пряму лінію. 27% росіян не були в курсі, що 16 квітня відбудеться пряма лінія.

Опитування проводилося 11-12 квітня серед 1 тис. 500 респондентів у 43 регіонах Росії.

Нагадаємо, вчора, 16 квітня, Президент РФ Володимир Путін провів "пряму лінію" з населенням, яка тривала близько 4 годин. Путін, зокрема, заявив, що війни з Україною не буде і військ РФ на території України немає.

Також Путін не збирається відроджувати "Російську Імперію" і не відчуває дискомфорту при спілкуванні з Президентом України Петром Порошенком.