ua en ru

Опитування: Більше третини респондентів РБК-Україна хотіли б обмежити право бути народним депутатом двома термінами

Більше третини респондентів РБК-Україна хотіли б обмежити право бути народним депутатом максимум двома термінами. Таку відповідь на запитання "Що ви хотіли б змінити у виборчому законодавстві України" дали 507 осіб або 38% опитаних.

Читайте також: Рада збільшила граничний вік перебування на держслужбі до 65 років

У той же час, 366 осіб або 28% респондентів хотіли б повернути графу "Проти всіх" у виборчі бюлетені.

160 чоловік або 12% опитаних вважає, що потрібно зменшити прохідний бар'єр до Верховної Ради - до 3% або навіть нижче, а 84 людини або 7% опитаних - дозволити участь у виборах блоків партій.

124 осіб (10%) вважають, що необхідно заборонити голосувати деяким верствам населення, а 42 людини (4%) вважають, що варто дозволити балотуватися до ВР засудженим раніше особам.

Крім того, 60 осіб або 5% респондентів виступають проти встановлення відеокамер на виборчих дільницях і хотіли б скасувати цю законодавчу норму.

Опитування: Більше третини респондентів РБК-Україна хотіли б обмежити право бути народним депутатом двома термінами

Читайте також: Опитування: Третина респондентів РБК-Україна очікує, що більшість у новому парламенті сформує "Батьківщина" і партія "Удар"

Нагадаємо, вибори до парламенту України 28 жовтня 2012 пройдуть за змішаною системою. 225 депутатів оберуть за партійними списками і стільки ж за мажоритарною системою в одномандатних округах. Зараз у боротьбі за депутатські крісла беруть участь більше 5 тис. кандидатів. Для проходження до Верховної Ради партії повинні подолати 5% бар'єр. За даними останніх соціологічних опитувань, шанси на це у Партії регіонів, партії "Батьківщина", партії "Удар" і Комуністичної партії та ВО "Свобода".