ua en ru

Опитування: майже 60% українців негативно оцінили призначення Луценка генпрокурором

Опитування: майже 60% українців негативно оцінили призначення Луценка генпрокурором Фото: глава ГПУ Юрій Луценко

Понад 20% українців позитивно оцінили призначення Луценка

Більшість українців негативно ставляться до призначення Юрія Луценка генеральним прокурором. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з опитуванням, 20,3% опитаних громадян позитивно оцінюють призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України, противположного думки дотримуються 59,5%. Ще 20,2% не визначилися зі своєю думкою.


Зазначається, що опитування було проведено з 13 по 18 травня 2016 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму) з 4-х ступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, яка репрезентативна для населення України старше 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яка контролюється українською владою.

Нагадаємо, 12 травня 2016 року Верховна Рада України призначила голову фракції "Блок Петра Порошенко" Юрія Луценка генпрокурором. Відповідний проект постанови №4654 підтримали 264 депутати ВРУ. Порошенко прямо в сесійній залі ВРУ підписав указ про призначення Луценка головою ГПУ.