ua en ru

Опитування: 60% європейців вважають, шо конфлікт на сході України інспірований Росією

Опитування: 60% європейців вважають, шо конфлікт на сході України інспірований Росією Фото: Донбас

Найбільше підтримують це твердження поляки (75%)

Більшість громадян восьми країн-членів Європейського союзу (60%) погоджуються з тим, що на сході України відбувається збройний конфлікт, інспірований Росією. Такі результати дослідження, який у вересні провів Інститут світової політики у Британії, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Польщі, Швеції та Нідерландах.

Як зазначається, найбільше підтримують це твердження поляки (75%), найменше так вважають французи (46%) і британці (49%).

"53% опитаних вважає, що в Україні відбувається громадянська війна. Серед громадян Німеччини та Італії найбільше тих, хто вважає, що в Україні громадянська війна (61% та 59% відповідно)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найменше громадяни ЄС погоджуються з тим, що конфлікт на Сході України інспірований Заходом - 25% респондентів назвали саме цю відповідь.

"П'ята частина мешканців восьми країн-членів ЄС не знають, що відбувається в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, опитування було проведено компанією TNS на замовлення Інституту світової політики у рамках проекту "Нова європейська політика: Заповнюючи прогалину в інформації", який здійснюється за підтримки проекту "Об'єднуємося заради реформ (UNITER)", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кожен четвертий росіянин боїться військового нападу на РФ з боку США і НАТО, кожен десятий - України.