ua en ru

Опозиція проанонсувала бійку з «Беркутом » раніше , ніж вона відбулася , - нардеп від ПР

Представники опозиції проанонсували бійку з «Беркутом » раніше, ніж вона відбулася , заявила нардеп від Партії регіонів Олена Бондаренко.

«У п'ятницю ситуація розгорталася наступним чином: на Майдані було все спокійно, а опозиція в ефірі всіх телеканалів уже кричала про побиття майданщиків. Зокрема, одне з підтверджень тому - п'ятничний ефір програми Савіка Шустера «Свобода слова » на телеканалі «Інтер»», - зазначила вона.

«Тоді близько півночі депутат від партії «Удар» Ірина Геращенко в істеричною манері почала кричати про те, що на Майдані «вбивають наших дітей». Після цієї заяви вона тут же покинула студію. Ведучий попросив зробити пряме включення в студію їх кореспондента Георгія Тихого, який був присутній в той час на Майдані. Він спростував інформацію про насильство, зазначивши , що на Майдані все тихо і спокійно, хіба що є якась словесна перепалка поряд з машиною Арсенія Яценюка, який якраз приїхав на Майдан. До речі, Арсеній Яценюк з ефіру поїхав трохи раніше», - додала Бондаренко.

«Так от, цей інцидент дає серйозну підставу підозрювати, що головними підбурювачами подій на Майдані була опозиція і їх свита - їх піарники, їх розробники всіх цих інсинуацій . Інакше як пояснити те, що в той час , коли ніщо не віщувало ескалації конфлікту, а про нього вже щосили кричали наші опоненти Виникає питання , як таке може бути?», - зазначила парламентарій.

За її словами, лідери опозиції приїхали на Майдан, коли все було спокійно, і поїхали рівно тоді, коли почалася бійка між «Беркутом» і майданщиками. «Це дає нам підставу звернутися до правоохоронних органів з вимогою серйозно вивчити, яку саме роль виконували лідери опозиції в цій ситуації, і які у них були підстави кричати про події, яких ще не було, і , цілком можливо, вони й не сталися б, якби не заяви опозиціонерів. Чому, можливо знаючи про провокації, опозиціонери не повідомили про них правоохоронним органам, які змогли б запобігти зіткненню?», - резюмувала політик.