ua en ru

У "Опоблоці" закликали СБУ кваліфікувати напад на "Інтер" як теракт

У "Опоблоці" закликали СБУ кваліфікувати напад на "Інтер" як теракт Фото: Михайло Папієв

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Михайло Папієв звернувся до голови Служби безпеки України Василя Грицака з аргументацією про те, що напад невідомих осіб на телеканал "Інтер" слід кваліфікувати як терористичний акт, а також до генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням провести власне об'єктивне і неупереджене розслідування подій 4-6 вересня навколо телеканалу. Про це повідомляє прес-служба "Опоблоку".

На думку політика, Міністерство внутрішніх справ "зволікає з розслідуванням нападу на телеканал "Інтер".

"До мене звертаються люди, які обурені бездіяльністю Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції з розслідування нападу на телеканал "Інтер". Суспільство досі не отримало відповіді на питання, які виникають навколо подій на телеканалі. Саме тому, виходячи з того, що існує доручення Президента України генеральному прокурору України взяти розслідування під особливий контроль, я звернувся в Генеральну прокуратуру, щоб вона забрала справу, яку веде Національна поліція, і провела власне об'єктивне неупереджене розслідування", - заявив політик.

Папієв також звернувся до голови Служби безпеки України із заявою про те, що напад невідомих осіб на телеканал "Інтер" слід кваліфікувати як терористичний акт.

"Матеріали, які мені надали працівники телеканалу, волонтери, а також записи з камер відеоспостереження підтверджують, що напад на телеканал здійснила озброєна група людей з чіткою координацією дій. Були чітко розписані ролі, був здійснений навмисний підпал приміщення, у якому перебували люди.

Більш того, на місці злочину вони залишили предмет, схожий на протитанкову міну. Саме тому я звернувся також до голови Служби безпеки України з вимогою, щоб до єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено повідомлення про вчинення злочину, яке було б кваліфіковано за ч. ст 2. 258 Кримінального кодексу україни "Терористичний акт", а не за статтями "Хуліганство" та "Умисне пошкодження майна", як це зробила Національна поліція", - додав народний депутат.

На переконання Папієва, необхідно також, щоб правоохоронні органи з'ясували роль міністра внутрішніх справ в подіях, які відбулися навколо телеканалу "Інтер".

"Міністр внутрішніх справ робив заклики розібратися з телеканалом "Інтер". Необхідно з'ясувати, чи був він в якості підбурювача або замовника, або в якості організатора. Нехай це з'ясує слідство, адже необхідно покарати не лише виконавців атаки на телеканал, але й замовників та організаторів", - резюмував політик.