ua en ru

Впізнаний четвертий смертник, який влаштував теракти в Парижі

Впізнаний четвертий смертник, який влаштував теракти в Парижі Фото: прокурор Парижа Франсуа Молен

Три людини з його оточення затримані поліцією

У Франції впізнали четвертого терориста-смертника, який підірвав себе в театрі "Батаклан" в Парижі 13 листопада. Про це сьогодні повідомив прокурор Парижа Франсуа Молен передає Slate.fr.

Четвертим впізнаним терористом виявився Самі Амимур, він народився в 1987 році в Парижі, але виріс у Дрансі. Повідомлялося, що він намагався виїхати в Ємен, але безуспішно. За словами прокурора, він перебував у міжнародному розшуку.

Прокурор повідомив, що три людини з його оточення були затримані.

Прокурор Парижа ще не підтвердив, що сирійський паспорт на ім'я Ахмада Аль-Мухаммеда, який знайшли біля тіла одного з терористів-смертників біля Stade De France, був справжнім. Однак відзначив схожість між відбитками пальців смертника і взятими під час перевірки в Греції в жовтні минулого року.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще більше 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ИГИЛ.

Раніше були ідентифіковані три терориста-смертника, що влаштували нападу в Парижі. Всі вони виявилися громадянами Франції, двоє з них жили в Брюсселі.

У Бельгії поліція затримала 7 осіб, що можуть бути причетні до скоєння терактів.