ua en ru

Opel і Chevrolet оголосила про відхід з Росії

Opel і Chevrolet оголосила про відхід з російського ринку. Таке рішення було ухвалене із-за вкрай низьких продажів наприкінці 2014-на початку 2015 року, передає РБК.

Opel йде з Росії повністю: до кінця червня буде законсервовано завод в Санкт-Петербурзі, на калінінградському "Автоторі" збірка буде закінчена в лютому. Chevrolet залишить в Росії тільки преміальні моделі Corvette, Tahoe і Camaro. Збірка останніх автомобілів даної марки на Газі завершиться до кінця року.

Продажі в Росії автомобілів під маркою Cadillac, яка також входить в концерн General Motors, припинені не будуть. GM концентруватиметься на продажі тільки преміальних брендів Chevrolet і Cadillac. Дилерська мережа буде реструктурована до кінця року. У той же час, сервіс і запчастини для пішли брендів збережеться, обіцяє компанія.

На початку 2015 року продажі обох марок просто впали, свідчить статистика АЄБ. За січень Chevrоlet втратив 68%, а Opel - відразу 75%, в лютому втрати Opel перевищили 80%, а Chevrolet - перевалили за 70%. В результаті жодної моделі Opel не вдалося втриматися у списку 25 найбільш продаваних у Росії автомобілів, а Chevrolet тепер представлений у цьому списку лише моделлю Niva.

В середині березня 2015 року спільне підприємство GM-Avtovaz призупинила будівництво заводу в Самарській області, на якому повинен був випускатися автомобіль нового покоління Chevrolet Niva.

Нагадаємо, іспанська марка SEAT з 1 січня 2015р. припинила продажі в Росії.