ua en ru

ООН: в полоні у бойовиків ІД знаходиться близько 3,5 тис. чоловік

ООН: в полоні у бойовиків ІД знаходиться близько 3,5 тис. чоловік Фото: бойовики ІД

В основному в рабстві знаходяться жінки

В ООН нарахували в рабстві у терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) близько 3,5 тисяч осіб. Про це йдеться у спільній доповіді Місії з надання допомоги в Іраку та управління верховного комісара з прав людини ООН.

Так, повідомляється, що ті, хто утримуються бойовиками, є в основному жінками і в більшості є вихідцями із громади єзидів (курдська етноконфесійний група, - ред.). Також в число тих, хто знаходяться в рабстві, входять представники інших етнічних і релігійних меншин.

Згідно зі звітом, у період між початком січня 2014 року і 31 жовтня 2015 року в результаті конфлікту в Іраку загинули понад 19 тис. і було поранено понад 36 тис. цивільних осіб. 3,2 млн чоловік стали "тимчасово переміщеними" з січня 2014 року, в їх числі - мільйон дітей шкільного віку.

"Бойовики "Ісламського держави" здійснюють систематичне і масштабне насильство і порушення міжнародних законів про права людини і гуманітарного права", - йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) зменшило виплати своїм бойовикам в місті Ракка. До скорочення виплат бойовикам призвело зменшення доходів внаслідок значного збитку від авіаударів коаліції.