ua en ru

ООН звинуватила російські спецслужби в тортурах проукраїнських активістів у Криму

ООН звинуватила російські спецслужби в тортурах проукраїнських активістів у Криму Фото: співробітники ФСБ (wikimedia.org)

В ООН зафіксували два випадки застосування тортур співробітниками ФСБ у 2016 році на півострові

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії в окупованому Криму застосовували тортури до затриманих проукраїнських активістів. Про це йдеться в заключній частині доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини.

"В двох випадках, документально зафіксованих УВКПЛ в 2016 р., співробітники ФСБ примушували проукраїнських активістів зізнатися у скоєнні злочинів, пов'язаних з тероризмом, застосовуючи тортури з елементами сексуального насильства", - йдеться в доповіді.

В документі також зазначено, що жертв утримували без права спілкування і листування, зв'язаними, з зав'язаними очима. Їх били, змушували роздягатися догола, катували електричним струмом, прикладаючи електричні дроти до геніталій, погрожували зґвалтувати паяльником і дерев'яною палицею.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ООН рекомендують Україні зняти всі обмеження в'їзду та виїзду з Криму, а також чіткіше визначити периметр замінованої території поблизу КПВВ.