ua en ru

В ООН стурбовані загибеллю цивільних у Сирії у зв'язку з турецькою військовою операцією

В ООН стурбовані загибеллю цивільних у Сирії у зв'язку з турецькою військовою операцією Фото: Сирія (rfsmediaoffice.com)

20 січня довелося призупинити постачання гуманітарної допомоги в Сирію через територію Туреччини

В Організації Об'єднаних Націй стурбовані загибеллю людей і зростанням кількості сирійців, які втікають з північного сходу Сирії, де Туреччина проводить військову операцію. Про це заявив прес-секретар ООН Стефан Дюжаррік на брифінгу 23 січня, передає прес-служба організації.

Дюжаррік повідомив, що в районі Афрін поблизу турецько-сирійського кордону проживає 324 тисячі осіб, зокрема 126 тисяч вимушених переселенців з інших районів Сирії, і за останні кілька днів у результаті обстрілу Афріну загинули мирні жителі, свої домівки залишили близько шести тисяч сирійців.

В ООН також надійшли повідомлення про обстріл території Туреччини з сирійського боку.

У зв'язку з військовими діями 20 січня довелося призупинити постачання гуманітарної допомоги в Сирію через територію Туреччини.

"123 вантажівки з продовольчою допомогою, матеріалами для створення тимчасових помешкань, медикаментами та медичними матеріалами були готові вирушити в Сирію цього тижня, а тепер не зможуть цього зробити через бойових дій", - повідомив Дюжаррік.

Він закликав учасників конфлікту і всіх, хто може на них вплинути, забезпечити захист цивільного населення і надати гуманітарним працівникам можливість безперешкодно і безперебійно доставляти життєво необхідну допомогу нужденним.

Нагадаємо, турецька армія в рамках військової операції "Оливкова гілка" в районі сирійського Афріна захопила 11 населених пунктів, які раніше контролювали курдські формування.