ua en ru

Омбудсмен передала БДІПЛ ОБСЄ на експертизу законопроект про української поліції

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська передала бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі на експертизу законопроект про українську поліцію.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська передала бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі на експертизу законопроект про українську поліцію. Про це стало відомо в ході зустрічі директора департаменту прав людини БДІПЛ Сніжани Бокулич з Валерією Лутковською, передає прес-служба обмудсмена.

Як наголошується, що законопроект "Про поліцію і поліцейську діяльность" для експертної оцінки було відправлено 17 вересня 2014 року, тому під час зустрічі Бокулич повідомила, що експертний висновок БДІПЛ ОБСЄ буде підготовлено та направлено в офіс Уповноваженого з прав людини вже в середині листопада.

Після того, як законопроект був представлений в офісі омбудсмена Валерія Лутковська запропонувала направити його на експертизу в БДІПЛ ОБСЄ.

Під час зустрічі Валерія Лутковська зазначила, що зазначеним законопроектом передбачена децентралізація правоохоронних органів і впровадження ефективної системи громадського контролю за роботою поліції.

За її словами, законопроект передбачає реальне реформування правоохоронних органів - починаючи від системи навчання кадрів, самої структури, введення контролю за їх діяльністю з боку громадськості, що дозволить наблизити діяльність цього державного органу до європейських стандартів.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ висловили готовність допомагати Україні в реформуванні Міністерства внутрішніх справ.