ua en ru

В оточенні Януковича підтвердили загибель його сина

В оточенні Януковича підтвердили загибель його сина Віктор Янукович-молодший

В оточенні екс-президента України Віктора Януковича підтвердили, що його син загинув в інциденті на озері Байкал. Про це РБК повідомило джерело в оточенні політика.

При цьому джерело РБК в обласній адміністрації підтвердило, що Віктор Янукович-молодший був в автомобілі Volkswagen, який провалився під лід. Однак подробиці події та імені загиблого джерело уточнити не змогло.

Раніше сьогодні українські ЗМІ повідомили, що син екс-Президента України Віктор Янукович-молодший загинув на озері Байкал, коли автомобіль ще з 5 пасажирами провалився під лід.

За даними іркутських ЗМІ, в автомобілі знаходилися п'ять громадян України та один житель Москви.

На сайті МНС по Іркутській області дійсно повідомлялося про нещасний випадок на Байкалі, хоча ім'я загиблого не називалося. За даними рятувального відомства, трагедія сталася ввечері в суботу на акваторії озера Байкал в районі північного краю острова Ольхон. Автомобіль з водієм і п'ятьма пасажирами провалився в тріщину під лід. Відомство стверджує, що вони виїхали на лід, щоб зробити кілька фотознімків, порушивши тим самим вимоги інформаційних знаків, які забороняють це робити. Глибина в місці провалу становить понад 20 м. Пасажири автомобіля врятувалися, тіло водія рятувальники виявили в ополонці.

При цьому пізніше керівник прес-служби МНС по Іркутській області Андрій Шутов повідомив ВВС Україна, що загиблого звали Віктор Давидов.

"Загиблим виявився Віктор Давидов. Інші п'ять чоловік змогли вибратися з автомобіля", - зазначив він. Крім того, він додав, що не думає, що "син президента міг бути водієм".

Зазначимо, що дівоче прізвище дружини екс-президента України Людмили Янукович - Давидова.

Нагадаємо, Віктор Янукович-молодший був народним депутатом Верховної Ради України V та VI скликань. Також він був першим віце-президентом Автомобільної федерації України, захоплювався автокроссом, організовував і регулярно брав участь у трофі-рейдах.

У Віктора Януковича-молодшого є п'ятирічний син - Ілля.

Сім'я Януковичів втекла з України в кінці лютого 2014 р.

Екс-президент Віктор Янукович, згідно зі свідченнями в ЗМІ, останнім часом перебував у Москві. Повідомлялося, що старший син Олександр Янукович продовжує брати участь у вугільних схемах ДНР.

За неперевіреною інформацією, дружина екс-президента Людмила Янукович останнім часом перебувала в Єнакієвому, звідки вона родом.

Рада ЄС продовжила санкції проти Віктора Януковича-молодшого до 6 червня 2015 р.