ua en ru

Оточення Януковича під кураторством спецслужб РФ фінансувало теракти у Львові, - СБУ

Оточення Януковича під кураторством спецслужб РФ фінансувало теракти у Львові, - СБУ Фото: Віктор Кононенко (ssu.gov.ua)

Мова йде про підпали на території Львову автобусів з польською реєстрацією

Оточення екс-президента України Віктора Януковича під кураторством російських спецслужб фінансувало теракти на території Львову. Про це на брифінгу повідомив заступник голови Служби безпеки України (СБУ) Віктор Кононенко.

"Я не маю дозволу слідчого на розкриття всіх деталей цієї справи, тому можу лише повідомити, що фінансування терактів здійснювалося оточенням екс-президента втікача під кураторством російських спецслужб", - повідомив Кононенко.

За словами Кононенка, мова йде про підпали на території Львову автобусів з польською реєстрацією. Один такий підпал було вчинено 23 березня поточного року. Замовником злочину, за інформацією СБУ виявився мешканець Київської області 1979 року народження.

"З виконавцем було встановлено оперативной контакт та долучено до роботи зі слідством. Він повідомив, що 23 березня вже здійснив підпал автобусу з польською реєстрацією на території Львова, але ця подія не набула розголосу, тож не була зарахована російськими кураторами. Тому вони дали вказівку провести повторну акцію із обов'язковою відеофіксаціє підпалу автобусу", - повідомив Кононенко.

Тож, 1 квітня поточного року за участі СБУ та з метою притягнення до відповідальності причетних осіб у Львові було імітовано загоряння автобусу з польською реєстрацією.

За результатами проведеної роботи було затримано двох осіб: мешканців Києва та Львова, їм інкримінується ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

"Цей злочин - чергова провокація інспірована на залякування, в першу чергу, іноземних громадян та провокування ускладнень у відносинах між Україною і Польщею", - додав Кононенко.

Нагадаємо, раніше Кононенко повідомляв, що група в оточені президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна займається створенням передумов для введення військ Росії в Україну вже восени цього року.