ua en ru

На окупованому Донбасі триває насильство щодо місії ОБСЄ, - Оліфер

На окупованому Донбасі триває насильство щодо місії ОБСЄ, - Оліфер Фото: прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер (YouTube.com/TKvideoteka)

Українська сторона закликає розслідувати загибель спостерігача в Луганській області

На окупованих територіях Донбасу тривають погрози і насильство стосовно спостерігачів місії ОБСЄ. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України на переговорах тристоронньої контактної групи Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Погрози і насильство по відношенню до спостерігачів, які продовжують мати місце в ОРДЛО, обурливі і неприпустимі. Ми закликали завершити розслідування і покарати винних у загибелі в ОРЛО співробітника СММ, який був громадянином США", - зазначила Оліфер.

Українська сторона контактної групи також наполягає на притягненні до відповідальності тих, хто піддає вербальній та фізичній агресії представників місії.

"Зокрема, тих, хто вчора в Оленівці більше 7 годин утримував співробітників СММ ОБСЄ, - ми категорично засуджуємо цей недозволений і обурливий факт", - додала Оліфер.

Основной вопрос сегодняшней работы Трехсторонней контактной группы – соблюдение режима неприменения огня со стороны ОРДЛ...

Опубліковано Darka Olifer 2 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ заявили, що бойовики ДНР 7,5 годин утримували водія та обладнання місії. Лише через тривалий час їм дозволили проїзд.