ua en ru

Кір в Україні: в одному з районів Закарпаття введено карантин через захворювання

Кір в Україні: в одному з районів Закарпаття введено карантин через захворювання Фото: карантин у школі (pixabay/comcoyot)

Карантин триватиме два тижні - до 25 лютого включно

У Міжгірському районі Закарпатської області від понеділка, 12 лютого, введено карантин через захворювання на кір. Про це повідомляють в прес-службі голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"За останні три дні районні медики зафіксували три нові випадки захворювання, крім того, дитячі заклади (ясла, дитсадки, школи) не відвідує значна частина дітей через гострі респіраторні вірусні інфекції. Карантин триватиме два тижні - до 25 лютого включно", - йдеться у повідомленні.

Москаль зазначив, що захворюванність на кір загалом йде на спад і за останній тиждень фіксуються по 15-17 нових випадків щодня, а минулого тижня було по 30-35.

"Усього з початку року в області зафіксовано 740 випадків захворювання, близько 80% хворих - діти до 17 років. До кінця лютого Закарпаття забезпечене вакциною від кору, паротиту й краснухи за рахунок отриманої з Угорщини гуманітарної допомоги. Обіцяні Міністерством охорони здоров’я України дві тисячі доз вакцини мають надійти цього тижня", - додав посадовець.

Крім цього, повідомляється, що за фактом смерті 5-річної дитини від кору в Тячівському районі проводиться службова перевірка. За даними медиків, батьки відмовилися від щеплення дитини в 1-річному віці. Батьки стверджують, що у той час вакцини не було у наявності.

Нагадаємо, на початку лютого у Мукачівській обласній дитячій лікарні померла чотирирічна дівчинка, яка отримала ускладнення від кору.