ua en ru

Один з лідерів автопрокату оголосив про банкрутство через коронавірус

Один з лідерів автопрокату оголосив про банкрутство через коронавірус Фото: точка прокату автомобілів Hertz (Flickr)

Компанія Hertz запустила процедуру банкрутства

Компанія Hertz, яка спеціалізується на прокаті автомобілів, оголосила про банкрутство через наслідки пандемії коронавірусу. Вона була на ринку з 1918 року.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, за 102-річну історію компанія пережила Велику депресію, зупинку виробництва автомобілів у США під час Другої світової війни та численні потрясіння цін на нафту.

При цьому, оголошуючи про банкрутство, Hertz має намір залишитися в бізнесі, реструктуризуючи свої борги й створюючи фінансово більш здорову компанію.

"Вплив коронавірусу на попит на поїздки був раптовим і драматичним, що призвело до різкого зниження виручки та майбутніх замовлень компанії. Залишається невизначеність щодо того, коли прибуток повернеться і коли ринок вживаних автомобілів повністю відкриється для продажу, що зараз потрібно", - говориться в заяві компанії.

На початку цього року компанія мала 568 000 авто і 12 400 корпоративних і франчайзингових локацій по всьому світу. Приблизно третина таких місць знаходиться в аеропортах.

Наприкінці березня Hertz мала боргових зобов'язань на 18,8 млрд доларів. Більшу частину цього боргу, 14,4 мільярда доларів, забезпечують її транспортні засоби. Більшість авто банки заберуть і будуть реалізовувати з аукціонів, що може вплинути на зниження цін на вторинному ринку в США і Європі.

Нагадаємо, раніше японський автовиробник Mazda попросив кредит у розмірі 2,8 мільярда доларів у трьох великих банків Японії у зв'язку зі збитками, понесеними через пандемію коронавірусу.