ua en ru

Помер один із засновників "Яндекса" Ілля Сегалович

Співзасновник "Яндекса" Ілля Сегалович помер напередодні в суботу - він був відключений від апарату життєзабезпечення, повідомив сьогодні у блозі компанії її гендиректор Аркадій Волож.

Співзасновник "Яндекса" Ілля Сегалович (на фото) помер напередодні в суботу - він був відключений від апарату життєзабезпечення, повідомив сьогодні у блозі компанії її гендиректор Аркадій Волож.

Читайте також: Співзасновник "Яндекса" Сегалович не помер, а знаходиться в комі, - Волож

Попрощатися із Сегаловичем можна буде наступного тижня, місце і час прощання компанія оголосить пізніше.

Напередодні, 25 липня, у Сегаловича була зафіксована смерть головного мозку, до 27 липня він перебував у комі, проте у нього з'явилися несумісні із життям зміни у складі крові. "Треба було дати йому відійти з гідністю. Лікарі відключили його вчора вдень, серце зупинилося", - повідомив Волож.

У вересні 2012 р. Сегаловичу було поставлено діагноз "термінальний рак шлунка з метастазами", а минулого тижня в нього було виявлено ​​пухлину в голові.

Читайте також: Чистий прибуток "Яндекса" за I півріччя виріс на 59%

Сегалович народився в 1964 р. Закінчив Московський геологорозвідувальний інститут (1981-1986 рр.), геофізичний факультет. У компанії "Яндекс" обіймав посаду директора з технологій та розробки.