ua en ru

Один з нардепів групи "За мир і стабільність" відхрестився від відвідування Держдуми

Депутат Верховної Ради з групи "За мир і стабільність" Сергій Гончаров відхрестився від відвідування Державної Думи Росії 17 вересня 2014 р. Про це на засіданні парламенту заявив спікер Олександр Турчинов.

"3 жовтня 2014 р. надійшла заява від нардепа Гончарова Сергія Васильовича про те, що він у вересні 2014 р. перебував на території України і не брав участі у зустрічі з головою Державної Думи Росії Сергієм Наришкіним. Згідно із заявою Гончарова, він у цей час перебував на лікування в місті Миргород Полтавської області", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, 17 вересня 2014 р. депутати Верховної Ради України із групи "За мир і стабільність" побували на засіданні Держдуми РФ.

Спікер Ради Олександр Турчинов звинуватив групу в держзраді і закликав правоохоронні органи притягнути нардепів до кримінальної відповідальності.

25 вересня 2014 р. Міністерство внутрішніх справ України заявило, що відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України представниками влади) відносно вказаної групи депутатів.

Серед імен, які МВС включило у справу, 24 нардепи: Володимир Олійник, Олена Бондаренко, Таїсія Повалій, Владислав Лук'янов, Валентина Лютикова, Олександр Бобков, Сергій Горохова, Олександр Присяжнюк, Віталіна Дзоз, Олег Буховець, Геннадій Васильєв, Сергій Гончаров, Олександр Козуб, Євген Мураєв, Василь Самойленко, Віктор Тихонов, Володимир Чуб, Олександр Голуб, Олександр Зубчевський, Василь Демидюк, Володимир Кудря, Володимир Медяник, Руслан Скарбовійчук, Роман Шугало.