ua en ru

В Одесі затримали 3 "антимайдановцев", підозрюваних у терактах

В Одесі затримали 3 "антимайдановцев", підозрюваних у терактах Місце вибуху в Одесі

В Одесі міліція і Служба безпеки України (СБУ) затримали трьох учасників організації "Куликове поле-Антимайдан", які підозрюються в організації 8 вибухів у місті. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Оперативники карного розшуку міліції Одеської області спільно з працівниками обласного УСБУ затримали трьох громадян: двох чоловіків, 46 і 55 років, а також 29-річну жінку. Всі затримані - жителі Одеси, є активними прихильниками проросійських ідей і так званій "Новоросії", а також учасниками громадської організації "Куликове поле-Антимайдан", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці, після перевірки на поліграфі, затриманих підозрюють у причетності до організації 8 вибухів на території Одеси.

"Зокрема, мова йде про вибух, ледь не стався перед будівлею Одеської ОДА 2 вересня - тоді вибуховий пристрій не спрацював на повну силу. 8 вересня правоохоронці знешкодили вибуховий пристрій на вуличному бігборді", - повідомляє міліція.

Також у лютому правоохоронці знешкодили два вибухові пристрої - перед входом у відділення "Приватбанку" і біля опори ЛЕП.

Крім того, оперативники затриманих підозрюють в організації чотирьох вибухів, що сталися в Одесі в березні цього року: в офісах громадської організації "християнський Реабілітаційний центр" (5 березня) та об'єднання "Самопоміч" (12 березня), а також в одному з підвальних приміщень (23 березня) і у волонтерського центру допомоги учасникам АТО (28 березня).

За кожним з цих фактів відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, вчора в СБУ повідомили, що затримали комуністів-терористів, які вчинили теракти в Одесі.