Електричний ажіотаж: черга на електромобіль Porsche Taycan розтягнулася на півроку

Електричний ажіотаж: черга на електромобіль Porsche Taycan розтягнулася на півроку Фото: Porsche Taycan (porsche.com)

Porsche не може задовольнити попит на електромобілі сімейства Taycan. Це призвело до того, що замовлених машин клієнтам доводиться чекати до півроку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Незважаючи на високу вартість навіть базової модифікації електричного ліфтбека Porsche Taycan, машини продаються дуже гарно. Виступаючи на Мюнхенському автосалоні, виконавчий директор Porsche Олівер Блум повідомив, що попит на Taycan залишається таким високим, що час очікування в даний час може досягати шести місяців.

Тільки за перше півріччя 2021 року німецький автовиробник випустив близько 20 тисяч електромобілів. Але цього виявилося недостатньо. Блум додав, що брак мікросхем також сприяв збільшенню часу очікування нових Taycan.

Високий попит на Taycan показує, що перший повністю електричний Porsche фанатами марки був сприйнятий позитивно. А невдовзі компанія представить повністю електричний варіант Macan.

Повідомляється також, що Porsche розглядає можливість створення більш компактного електричного седана, ніж нинішній Taycan, щоб скласти конкуренцію BMW i4 і Tesla Model 3. Нова модель може використовувати ту ж платформу PPE, що і майбутній електромобіль Audi F4 e-tron EV, і може розділяти силову установку з електричним Macan.

Нагадаємо, компанія Continental показала шини майбутнього. Шини Conti GreenConcept більш ніж на половину створені з сировини, яка була або перероблена, або отримана з поновлюваних джерел.

Також ми писали, що Skoda анонсувала новий електричний кросовер із запасом ходу понад 500 км. Версія з найбільшим акумулятором, Enyaq Соuре iV 80, зможе проїжджати на одному заряді батареї до 535 км.