ua en ru

Обов'язкове медстрахування і страхування майна та пенсійна реформа потроять надходження до бюджету від страхових компаній, - О.Спілка.

Впровадження обов'язкового медичного страхування і страхування майна, а також реалізація пенсійної реформи потроять надходження до державного бюджету від страхових компаній. Таку думку висловив в інтерв'ю РБК-Україна голова наглядової ради НАСК «Оранта» Олег Спілка.

«Не потрібно на перших порах розкидатися і хапатися за все підряд. Давайте поки сфокусуємося на трьох ключових речах - медицина, майно і життя. Через два-три роки підемо далі. Думаю, що вирішення цих трьох проблем приблизно потроює надходження до бюджету податків від страхових компаній», - сказав він.

За прогнозом О.Спілки, якщо рухатися в цьому напрямі конструктивно, то до кінця року цілком реально прийняти всі необхідні закони. «Ще півроку піде на те, щоб прописати правила гри, тобто, механізми реалізації цих законів... В цьому випадку вже до середини наступного року можна сміливо чекати збільшення надходжень до бюджету і інвестицій в державу», - говорить голова наглядової ради «Оранти».