ua en ru

Обвинувачення О.Омельченку може бути пред'явлено не раніше березня 2010 р., - Ю.Луценко.

Обвинувачення народному депутатові України Олександрові Омельченку можуть бути пред'явлені не раніше березня 2010 р. Про це журналістам заявив сьогодні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, на сьогодні, ключовим питанням для слідства є відповідь на питання, чому настала смерть потерпілого - від удару авто нардепа, або від тих ударів, які він одержав від інших машин, будучи відкинутим на зустрічну смугу руху. "Як показує практика, експертизи в таких справ тривають не менше 2-3 місяців. Сторони мають право вимагати додаткових і комісійних експертиз. Іноді це розтягується на роки. Але в даному випадку, вважаю, що О.Омельченко сам зацікавлений в швидкому розслідуванні цієї справи. І, з врахуванням новорічних і різдвяних свят, вважаю, що ясність в цій справі з'явиться в березні наступного року, коли буде зрозуміло, чи буде пред'явлено звинувачення О.Омельченку", - сказав Ю.Луценко.

Ю.Луценко повідомив, що в даний час співробітники столичного ДАІ провели всі необхідні слідчі дії по відтворенню картини ДТП. Вони також з'ясували за допомогою алкогольного тесту, що нардеп О.Омельченко у момент здійснення наїзду на пішохода не був п'яний. "Також встановлено, що його машина рухалася із швидкістю 70 км/год, збивши на пішохідній частині переходу людину, яка несподівано вийшла з-поза зустрічних машин", - зазначив Ю.Луценко.
Він також повідомив, що в даний час розслідуванням кримінальної справи за фактом здійснення ДТП, що призвело до загибелі займається МВС. "Це наша підвідомчість, але, якщо буде пред'явлено обвинувачення нардепові, то розслідуванням таких справ займається Генпрокуратура. Тоді їй будуть передані матеріали для подальшого розслідування", - сказав Ю.Луценко.
Він також повідомив, що до теперішнього часу не встановлена особа загиблого.
Нагадаємо, народний депутат від НУ-НС, колишній мер Києва Олександр Омельченко вчора, 25 листопада, близько 21:30, перебуваючи за кермом автомобіля Mitsubishi Pajero, на смерть збив людину. ДТП сталося на виїзді з села Чапаєвка. За свідченнями свідків, у момент наїзду пішохід - чоловік близько п'ятдесяти років - переходив дорогу по пішоходному переходу. Ударом машини його відкинуло на кілька десятків метрів. Смерть настала миттєво.