ua en ru

З-за обстрілу Кримського загинув український військовий, - Москаль

З-за обстрілу Кримського загинув український військовий, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Із-за вибухів мінометних мін перебита лінія електропередач і знеструмлено частину Кримського

Обстріл Кримського Луганської області вчора, 14 червня, призвів до загибелі українського військовослужбовця. Про це повідомляє прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Протягом неділі (14.06) Кримське село біля автодороги Бахмутка) пережило неодноразові обстріл бойовиків з боку окупованих Сокільників. Житловий сектор і мирні жителі не постраждали, однак після 13 години в ході мінометного обстрілу важкі осколкові поранення отримав 36-річний військовий. Пораненого відвезли до лікарні, де через кілька годин він, на жаль, помер. Останній мінометний обстріл Кримського відбувся сьогодні в 3 години після півночі", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі Москаля також повідомили, що обстріл Кримського привів до знеструмлення частини населеного пункту. "Вибухами мінометних мін перебита 35 Кв лінія електропередач, знеструмлено частину села. Ремонтні роботи почнуться після погодження виїзду аварійних бригад з військовими", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що обстріл Крумского став не першим за останні кілька днів, призвели до загибелі українських військових. Як раніше розповіли в прес-службі Геннадія Москаля, 13 червня у другій половині дня і ввечері Троїцьке обстріляли з систем залпового вогню "Град" і самохідних артилерійських установок, в результаті загинув український військовий.

Крім того, за повідомленням прес-служби глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, 14 червня, в неділю, бойовики обстріляли Новотошковское Луганської області. Однак тоді місцеві мешканці встигли сховатись у підвалах і обстріл, який вівся з мінометів і самохідних артилерійських установок, не призвів до людських жертв.