ua en ru

В ОБСЄ закликали покарати винних у вбивстві шведської журналістки в Данії

В ОБСЄ закликали покарати винних у вбивстві шведської журналістки в Данії Фото: приватний підводний човен Мадсена "Наутілус" (uk.wikipedia.org nautilus)

Підозрюваний заперечує звинувачення у вбивстві та знущанні над тілом

Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи засобів інформації Арлем Дезір заявив, що вбивство шведської журналістки Кім Валль вказує на загрози, яким піддаються журналісти в цілому, передає "Радіо Свобода".

"На жаль, журналістика є ризикованою професією для багатьох, хто нею займається. Ті, хто працюють на місцях подій, цілком заслуговують на повагу і захист громадськості. Журналістки-жінки особливо уразливі перед нападами і залякуваннями", - підкреслив Дезір.

Він висловив упевненість, що винні у вбивстві будуть притягнуті до відповідальності.

Зазначимо, що датський винахідник Петер Мадсен, якого підозрюють у вбивстві Валль, відхилив всі висунуті йому звинувачення у вбивстві та знущання над тілом. Він заявляє, що Валль загинула в результаті нещасного випадку на борту приватного підводного човна, і він поховав її тіло в море.

При цьому за даними слідства, тіло було розчленоване свідомо.

Нагадаємо, прокуратура Данії має намір висунути Мадсену нові звинувачення, коли він постане перед судом на початку вересня.