ua en ru

ОБСЄ закликала владу України розслідувати вбивство Шеремета

ОБСЄ закликала владу України розслідувати вбивство Шеремета Фото: Арлем Дезір (flickr.com Parti socialiste)

В ОБСЄ закликали покласти край безкарним вбивствам і нападам на журналістів

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликала владу України розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це повідомляє прес-служба організації.

"Смерть Шеремета нагадує нам, що безпека журналістів має бути пріоритетом в Україні і в інших регіонах регіону. Я закликаю владу захищати свободу засобів масової інформації, забезпечуючи ефективне розслідування і тим самим запобігаючи страх і самоцензуру, які виникають через подібні напади", - заявив Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір.

Він також закликав національні влади у всіх країнах-учасницях ОБСЄ зробити все можливе, щоб покласти край безкарності за напади і вбивства журналістів.

У свою чергу, посол Європейського союзу в Україні Хьюг Мінгареллі закликає українську владу прискорити розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посли країн G7 ("Великої сімки") заявили про важливість продовження розслідування обставин загибелі журналіста Павла Шеремета, а також притягнення винних до відповідальності.