ua en ru

ОБСЄ закликала притягнути до відповідальності замовників вбивства Гонгадзе

ОБСЄ закликала притягнути до відповідальності замовників вбивства Гонгадзе Фото: Дунья Міятович

Відсутність крапки над "і" у розслідуванні вбивства негативно впливає на свободу слова в Україні

ОБСЄ закликала притягнути до відповідальності замовників вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе. Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуньї Міятович.

"Гонгадзе заплатив найвищу ціну за свою мужню роботу. Протягом 15 років його вбивство надає гнітючий ефект на свободу вираження та свободу ЗМІ в Україні. Замовники цього жахливого злочину повинні бути притягнуті до відповідальності", - заявила Міятович.

Міятович також висловила стурбованість відсутністю прогресу в розслідуванні щонайменше дев'яти вбивств і численних нападів на представників ЗМІ з моменту початку конфлікту в Україні.

Нагадаємо, опозиційний до тодішньої влади журналіст Георгій Гонгадзе зник безвісти рівно 15 років тому - 16 вересня 2000 р. Пізніше, 2 листопада, в Таращанському лісі в 100 км від Києва у неглибокій ямі було виявлено обезголовлене тіло, яке ідентифікували як останки зниклого журналіста. Замовники вбивства досі не встановлені. Однак адвокат родини Гонгадзе розраховує, що скоро замовники можуть бути встановлені.

Сьогодні в 19:30 на Майдані Незалежності відбудеться акція на честь всіх загиблих в Україні журналістів.