ua en ru

Звернення Євросоюзу до МВФ по допомогу, що стосується проблем Греції, не вплине на імідж ЄС, - Ж.М.Баррозу.

Звернення до Міжнародного валютного фонду (МВФ) по допомогу, що стосується проблем Греції, не стане питанням престижу і не вплине на імідж Європейського союзу, особливо враховуючи той факт, що країни ЄС подають фонду фінансову підтримку. З такою заявою виступив сьогодні глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, передає Reuters. "Я хочу нагадати, що Греція і всі країни Європейського союзу є членами МВФ. Більш того, саме ЄС є найбільшим кредитором фонду", - відзначив глава Єврокомісії.

"Саме з цієї причини звернення по допомогу до МВФ - це не питання престижу, а питання того, якою саме відповідь на ситуацію, що склалася, буде найкращою", - повідомив Ж.М.Баррозу в інтерв'ю французькому телеканалу France 24. За його словами, зараз країни зони євро "приймають всі необхідні заходи" для того, щоб гарантувати фінансову стабільність Греції.

Відповідаючи на питання, чи буде звернення по допомогу до МВФ "приниженням для Євросоюзу", глава Єврокомісії підкреслив, що "про це мова ніколи не йшла". "Насправді, ми дуже плідно співпрацюємо з фондом у низці держав, у тому числі і в країнах ЄС", - зазначив Ж.М.Баррозу.