ua en ru

Обласна прокуратура контролюватиме розслідування вбивства директора Caparol

Обласна прокуратура контролюватиме розслідування вбивства директора Caparol Фото: прокуратура Київської області взяла на контроль розслідування вбивства директора Caparol в Україні

Для всебічного і неупередженого кримінального провадження процесуальним керівником надано слідчому письмові вказівки

Прокуратура Київської області взяла на контроль розслідування вбивства директора дочірнього підприємства німецької компанії Caparol в Україні. Про це повідомили у пресс-службі обласної прокуратури.

"Відповідно до вимог КПК України у кримінальному провадженні призначена група прокурорів, які здійснюють повноваження прокурорів у формі процесуального керівництва", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що для всебічного і неупередженого розслідування зазначеного кримінального провадження процесуальним керівником слідчому надано письмові вказівки.

Зазначається, що подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 п. 11 ст. 115 (умисне вбивство вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.

У кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, низку молекулярно-генетичних, трасологічних, пожежо-технічних, хімічних експертиз.

Проводиться комплекс першочергових слідчих дій та оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

Зазначимо, 20 вересня, у с. Крушинка Васильківського району Київської області місцевий житель біля одного з дачних кооперативів знайшов труп 42-річного директора дочірнього підприємства великої німецької компанії з виробництва лакофарбової продукції. Поліція виявила в тілі три вогнепальні поранення.

Нагадаємо, поліція розглядає кілька версій вбивства директора німецької компанії Caparol в Україні, серед яких бізнес-інтереси вбитого, його життя і борги.