ua en ru

Обсяг виробленої продукції підприємствами "Укроборонпрому" в І півріччі зріс на 31,1%

Обсяг виробленої продукції підприємствами ДК "Укроборонпром" у І півріччі 2013 р., порівняно з І півріччям 2012 р., зріс на 31,1% - до 5,9 млрд грн.

Обсяг виробленої продукції підприємствами ДК "Укроборонпром" у І півріччі 2013 р., порівняно з І півріччям 2012 р., зріс на 31,1% - до 5,9 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі "Укроборонпрому".

За словами генерального директора держконцерну Сергія Громова (на фото), обсяг виробленої продукції, робіт і послуг зріс на 31,1% - з 4,5 млрд грн у І півріччі 2012 р. до 5,9 млрд у відповідному періоді поточного року, насамперед за рахунок подвоєння виробництва на експорт.

"Обсяг реалізованої продукції збільшився на 55,3% - з 4,5 млрд грн до 6,9 млрд. У тому числі на експорт - із 3-х до 5,2 млрд грн", - повідомив Громов.

За словами гендиректора, найбільше зростання готової продукції концерну забезпечили ДП "Луганський авіаремонтний завод" - 14,4 млн, ВАТ "Завод "Фіолент" - 24,4 млн, ДП НВКГ "Зоря-Машпроект"- 201,2 млн грн.

У першому півріччі 2013 р. до бюджетів усіх рівнів підприємствами концерну перераховано 1,3 млрд грн. Затверджений концерном плановий показник за рік становить 2,8 млрд грн.

Зазначимо, чистий прибуток "Укроборонпрому" за I півріччя 2013 р. склав 410 млн грн проти збитків роком раніше.

Раніше повідомлялося про те, що "Укроборонпром" допускає можливість об'єднання своїх підприємств і "Мотор Січі".

"Укроборонпром" є недавнім утворенням у структурі оборонно-промислового комплексу України. 30 грудня 2010 р. Президент Віктор Янукович підписав Указ "Про заходи щодо підвищення ефективності діяльності оборонно-промислового комплексу України", у якому доручив Кабінету міністрів створити державне господарське об'єднання "Укроборонпром" з державних підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами.

Станом на кінець 2012 р. до складу державного концерну "Укроборонпром" були передані 130 підприємств оборонного комплексу України.

У I кварталі 2013 р. чистий прибуток ДК "Укроборонпром" склав 50 млн грн проти збитків у 35 млн грн роком раніше.

Наприкінці липня ц.р. в Україні набув чинності закон №396-VII, відповідно до якого "Укроборонпрому" будуть надані державні гарантії для забезпечення виконання зобов'язань.

Зазначимо, що уряд має намір затвердити державну програму реформування і розвитку ОПК до 2017 р. У той же час, як раніше заявляли в "Укроборонпромі", питання про приватизацію держконцерну не розглядатиметься до 2015 р.