Обсяг продажів нерухомості в Китаї в жовтні знизився на 12,5% - до 99,3 млрд дол

Обсяг продажів нерухомості в Китаї знизився у жовтні порівняно з попереднім місяцем, свідчать офіційні дані. У жовтні показник скоротився на 12,5% до 604,8 млрд юанів (99,3 млрд дол.) у порівнянні з вереснем, коли показник зріс на 34,3% до 691,1 млрд юанів, повідомляє "Росія 24".

Така динаміка стала можливою через посилення умов кредитування, регулятори були змушені піти на такі заходи, щоб не допустити виникнення міхура на ринку нерухомості, наприклад, був підвищений початковий внесок при отриманні другого іпотечного кредиту.

У той же час дані агентств нерухомості та забудовників свідчать про збереження зростання обсягу продажів у жовтні. Наприклад, згідно з даними компанії Longfor Properties Co. обсяг проданої компанією нерухомості в жовтні виріс на 29,1%, порівняно з аналогічним періодом минулого року на 12,8% в порівнянні з попереднім місяцем.

Найбільший девелопер в країні China Vanke Co. наростив обсяг продажів в жовтні до 17,36 млрд юанів, що на 26,6% вище результату минулого року на 11,4% вище вересневого показника.