ua en ru

Обсяг експорту "Укрнафти" за І півріччя 2012 р. склав 4,6 млрд грн

Обсяг експорту "Укрнафти" за І півріччя 2012 р. склав 4 млрд 649 млн 32,3 тис. грн. Про це повідомляє держустанова "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" при Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР).

Частка експорту в загальному обсязі продаж становила 24,93%. Загальний обсяг реалізації склав 18,6 млрд грн, з нього обсяг реалізації нафти - близько 6,97 млрд грн (970,8 тис. т по середній ціні в 7182,85 грн/т), нафтопродуктів - 5,65 млрд грн.

Нагадаємо, чистий прибуток "Укрнафти" в І півріччі збільшився більш ніж в 2 рази - до 1,4 млрд грн.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На "Укрнафту" доводиться 68% видобутку нафти і конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" володіє шістьма регіональними виробничими підрозділами (Охтирканафтогаз, Чернігівнафтогаз, Полтаванафтогаз, Долинанефтегаз, Надвірнанафтогаз, Бориславнафтогаз), трьома газопереробними заводами (Гнидынецкий, Качанівський, Долинський), а також трьома буровими управліннями (Ахтыркское, Прилуцьке і Прикарпатське) і значним числом інших нафтосервісних підрозділів. Крім того, компанії належать 563 АЗС по всій території країни. Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) та фондової біржі ПФТС (Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.