ua en ru

ВАТ "Житомиргаз" у судовому порядку сплатить до держбюджету 5,3 млн грн.

ВАТ "Житомиргаз" у судовому порядку сплатить до держбюджету 5,3 млн грн. Таке рішення виніс за позовом облпрокуратури Господарський суд Житомирської обл, повідомляє прес-служба Прокуратури Житомирської обл.
Нагадаємо, ВАТ "Житомиргаз" безпідставно завищувало ціни на природний газ (з 15 червня 2005 р. до 01 травня 2006 р.) майже упродовж року. Такий факт було встановлено під час перевірки Державною інспекцією з контролю за цінами в Житомирській області щодо додержання вимог законодавства України про ціноутворення на ВАТ "Житомиргаз".
Як прокоментував таке порушення законодавства перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко, підприємство безпідставно завищило ціни на природний газ у вигляді нарахування 2% -ї надбавки до діючих граничних цін, встановлених Національною комісією регулювання електроенергетики України. Внаслідок цього ВАТ "Житомиргаз" різні споживачі - населення, бюджетні установи та промислові підприємства надмірно сплатили майже 1 млн 200 тис. грн. У зв'язку з незаконністю отримання коштів на таку суму Держінспекцією з контролю за цінами в Житомирській області нараховано понад 3,5 млн грн штрафних санкцій.