ВАТ "Київхліб" не виключає підвищення цін на свою продукцію в майбутньому.

Четвер 27 серпня 2009 11:50
ВАТ "Київхліб" підвищить ціни на хліб "український" і батон з 31 серпня 2009 р. на 5% і не виключає підвищення цін на свою продукцію в майбутньому. Про це на брифінгу заявив генеральний директор ВАТ "Київхліб" Володимир Череда, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, ціни на цю продукцію не переглядалися з липня 2008 р. Він додав, що ціни на складові цих виробів за останній рік значно зросли. Зокрема, ціна на цукор зросла на 54%, яйця – 64%, борошно – 40%. "Рентабельність українського хліба у нас мінус 5,7%. На превеликий жаль, за 2008 – 2009 р. у нас не відбулося ніяких вкладень інвестицій в розвиток виробництва. Було рішення сесії Київради про надання компенсації 19,1 млн грн, але ми її не отримали. Тому про інвестиції мова також не ведеться. Дефіцит обігових коштів у нас близько 50 млн грн", - сказав В.Череда. За його словами, середня ціна на хліб "український" зросте на 16 коп. і в роздрібній мережі коштуватиме приблизно 3,16 грн, ціна на батон збільшиться на 14 коп. і в роздрібні коштуватиме в с середньому 2,64 грн. Завдяки цьому, на думку В.Череди, рентабельність підприємства складе 2-3%. Він не виключив, що ВАТ "Київхліб" в майбутньому буде продовжувати підвищення цін на свою продукцію. "Зараз ми підвищили ціну на 5%, тому що ми повинні бути конкурентоздатними. Якщо в Києві ціна буде вища, ніж в регіонах, то хлібобулочна продукція в столицю буде завозитися з регіонів", - сказав він. За словами генерального директора, ВАТ "Київхліб" використовує близько 80% борошна нового врожаю за ціною 2008 р. На думку В.Череди, для того, щоб ВАТ "Київхліб" стало рентабельним, середня ціна на хліб повинна бути 4-4,5 грн. Він наголосив, що підприємство повідомила АМКУ про зростання ціни на свою продукцію. Він нагадав, що ВАТ "Київхліб" за добу виготовляє 700 т хлібобулочної продукції, з яких 230 т – хліб "український", 250 т – батон. Кондитерських виробів за добу виготовляється 25-30 т.

Читайте РБК-Україна в Google News

On Top
Продовжуючи переглядати RBC.UA Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності Правилами користування сайтом і згодні з використанням файлів cookie. Ознайомитися
Погоджуюся