ua en ru

ВАТ "Дніпробленерго" за 10 міс. 2009 р. перерахувало ДП "Енергоринок" 1,077 млрд грн.

ВАТ "Дніпробленерго" за 10 міс. 2009 р. перерахувало ДП "Енергоринок" 1,077 млрд грн. Про це повідомив сьогодні голова правління компанії Андрій Мартинюк, виступаючи на засіданні Національної комісії регулювання електроенергетики, передає кореспондент РБК-Україна.

Він уточнив, що при цьому за вказаний період "Дніпробленерго" отримало електроенергії від ДП "Енергоринок" на 1,085 млрд грн.

За його словами, в даний час "Дніпробленерго" відчуває дефіцит обігових коштів, пов'язаний з неплатежами з боку низки великих споживачів. Найбільшу заборгованість мають Аульний водовод - 57 млн грн, Криворізький водовод - 35 млн грн і водовод "Дніпро-Західний Донбас" - 8 млн грн. "Ми не маємо права їх відключати за борги, тому що у цих підприємств є екологічна "броня", пояснив він.

Він також повідомив, що значну заборгованість має також ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова» (Дніпропетровськ) - понад 20 млн грн. "Зараз вони почали потрохи погашати цю заборгованість", - повідомив він.

За його словами, у зв'язку з цим, "Дніпробленерго" не змогла своєчасно розрахуватися за передачу електроенергії з дочірнім підприємством Міноборони "Підприємство електромереж "Центр". В даний час, за його словами, "Дніпробленерго" реструктуризувало виплату заборгованості перед ДП "ПЕМ "Центр" на 31,6 млн грн до кінця 2010 р. "При цьому поточні платежі ми проводимо за графіком", - зазначив він.