ua en ru

ВАТ "АрселорМіттал Кривій Ріг" планує у 2010 р. відвантажити 5,5 млн т металопродукції.

ВАТ "АрселорМіттал Кривій Ріг" планує у 2010 р. відвантажити 5,5 млн т металопродукції. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції генеральний директор ВАТ "АрселорМіттал Кривій Ріг" Жан Жуе, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми по відвантаженню готової продукції плануємо бути десь на рівні 5,5 млн т", - наголосив Ж.Жуе.

За його словами, внутрішній ринок поки не показує сигналів з відновлення ситуації на ринку. "Я б не робив жодних прогнозів... В цьому році ми хочемо продемонструвати, що можемо відновити ситуацію, але ми будемо рухатись обережно", - сказав він. За словами Ж.Жуе, ціни на металургійну продукцію у світі уже поступово зростають. Він додав, що підприємству треба буде переважно орієнтуватись на експорт. У 2009 р. на внутрішній ринок було відвантажено менше 20% готової продукції.
Також він повідомив, що однією з проблем підприємства є невідшкодування ПДВ. "Сьогодні наша загальна дебіторська заборгованість складає понад 2 млрд грн. З кожним місяцем ця сума збільшується, тому що жодного відшкодування ПДВ не спостерігається", - зазначив він.
За словами Ж.Жуе, є три питання, якими підприємство звертається до влади: повернення ПДВ, спрощення процедур, які стосуються запровадження проектів, та спрощення процедур отримання землі.