ua en ru

О.Дубина: За останні два роки борги НАК "Нафтогаз" не збільшилися, зовнішніх кредитів не додалося.

Борги НАК "Нафтогаз України" за останні два роки не збільшилися, зовнішніх кредитів за цей час не додалося, залишилися лише попередні запозичення, реструктуризовані до 2014 р., повідомив в своєму інтерв'ю "Дзеркалу тижня" екс-керівник "Нафтогаза" Олег Дубина. "Борги НАК насправді не збільшені. Зовнішніх кредитів у НАК немає. Не додався жоден зовнішній кредит. Жодна копійка зовнішня в НАК під будь-яку заставу не надійшла. І в комерційних банках ми кредитів не брали. Старі борги - так. Те, що було взяте до мене, реструктуризована до 2014 р. під 9,5% річних. То, що стосується внутрішньої позики", - сказав він.

Він підкреслив, що, незважаючи на складні погодні умови минулої зими, НАК "Нафтогаз" зумів забезпечити безперебійну подачу газу споживачам.
"Ми пережили непросту за погодними умовами зиму. Когось відключали? Хтось сидів без тепла? Ось вам і відповідь. І при цьому минулого року ще і заплатили 39 млрд грн до бюджету", - заявив екс-глава НАК.
При цьому О.Дубина вважає упущенням відсутність прямих контактів постачальників газу з його споживачами. "Не дійшли постачальники до виробників - немає прямих контрактів з НАК. Ми зав'язані на облгазах. І облгази можуть тепер розповідати, що у нас не такий тариф, і не розраховуватися за газ. Це я вважаю невдачею", - додав екс-глава "Нафтогазу".