ua en ru

Нинішня виборча кампанія в Україні дуже персоніфікована, - Томбінський

Нинішня виборча кампанія в Україні дуже персоніфікована. Про це в інтерв'ю Польському радіо заявив посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

"Це кампанія, яка нині показує дуже персоніфікований кшталт політичного життя в Україні, і це в основному негативна кампанія, кампанія на гасла, а не на програму. Виразно видно поляризацію політичної сцени, усі партії відхрещуються від можливості співпраці з Партією регіонів після виборів. Своєю чергою, Партія регіонів, здається, усвідомлює, що від її політичної відповідальності залежить майбутній кшталт України. Нині, як показують опитування, Партія регіонів може розраховувати на найсильніше представництво в парламенті після виборів. Коли я розмовляю з представниками Партії регіонів, намагаюся звертати їм увагу на те, щоб від переможця цих виборів (а, маємо надію, вибори відбудуться без більших порушень), отже, від переможця виборів залежить майбутня робота Верховної Ради", - сказав Томбінський.

За його словами, специфіка України в тому, що виборча кампанія не припиняє роботи парламенту. Нинішній парламент працюватиме, поки не сформується новий парламент - і це для нього новий досвід.

В той же час польській політик зауважив, що помітив байдужість українців, які втомлені політикою і негативним посиленням виборчої кампанії.

Читайте також: Після виборів Україна знову може опинитися в центрі уваги Європи

Нагадаємо, вибори в Верховну Раду відбудуться 28 жовтня 2012 р.