ua en ru

Новий завод зі зріджування газу нафтового газу в Україні допоможе вирішити питання з транспортуванням блакитного палива, - аналітик.

Новий завод зі зріджування газу (LPG-завод), який британська нафтогазова компанія JKX Oil&Gas plc (Великобританія) планує побудувати в Україні в 2010 р., допоможе вирішить питання з транспортуванням газу. Таку думку висловив фінансовий аналітик ІК "Сінком Капітал" Дмитро Чурін.
"Раніше компанія згадувала про обмеження по пропускній здатності деяких ділянок газопроводу, що стримувало зростання видобутку в попередні роки", - сказав аналітик
Він також зазначив, що сьогодні спостерігається зростання кількості автомобілів, що працюють на зрідженому газі. "Це, у свою чергу, створює стійкий попит на даний вид палива" сказав Д. Чуріна. За його даними, в 2009 р. споживання автогазу в Україні збільшилося на 12%, а його імпорт зріс у три рази - до 85 тис. т.
Нагадаємо, вчора JKX Oil&Gas plc повідомила на Лондонській фондовій біржі про свій намір побудувати в 2010 р. і ввести в експлуатацію в 2011 р. в Україні завод зі зріджування нафтового газу. 2009 р. компанія закінчила з чистим прибутком 85,3 млн дол., її чистий дохід в 2009 р. скоротився на 5,07% (на 10,5 млн дол.) - до 196,5 млн дол., в порівнянні з 2008 р. Основним активом JKX Oil&Gas plc в Україні є Полтавська газонафтова компанія, що видобуває вуглеводні на Ігнатіївському, Мовчанівському, Ново-Миколаївському, Руденкывскому, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському і Східному родовищах. JKX Oil&Gas plc має ліцензії на нафтогазові ділянки в Грузії, Болгарії, Туреччини, Італії, США та Росії.