ua en ru

Нові уповноважені рейтингові агентства не будуть демпінгувати, і планують вийти на беззбитковість за 1-3 роки, - учасники ринку.

Нові уповноважені рейтингові агентства не будуть демпінгувати, і планують вийти на беззбитковість за 1-3 роки. Про це на прес-конференції заявили директор з розвитку рейтингового агентства "Рюрік" Леонід Долинський і директор "IBI-рейтинг" Роман Алавердов.
"Будемо конкурувати за рахунок зниження термінів рейтингування. Цінового демпінгу не буде, і ринок ніхто руйнувати не буде. Це наша офіційна позиція", - заявив Л.Долинський.
"Те, що вартість робіт не буде 10 або 20 тис. грн, - це точно. Цього просто бути не може бути", - запевнив Р.Алавердов, і відзначив, що певної корекції ціни на ринку все-таки варто очікувати.
Точку беззбитковості "IBI-рейтинг" планує досягти вже до кінця 2010 р. "Відносно "IBI-рейтинг" це буде кінець року. До кінця року агентство вийде на самоокупність", - запевнив Р.Алавердов.
На думку Л.Долинського, у сформованих на ринку умовах досягти беззбитковості в такі стислі терміни буде складно. "Я не буду настільки оптимістичним. Ми готові працювати на ринку кілька десятків років. Для нас термін окупності ще три роки - це буде нормальний термін окупності. ... Це досить складний специфічний бізнес. Складний тим, що досить довгий час у компанії є витрати, і немає доходу ", - заявив Л.Долинський.
Нагадаємо, 14 квітня 2010 р. агентства "Рюрик" і "IВI-Рейтинг" отримали свідоцтва про включення до держреєстру уповноважених рейтингових агентств.